Wino bezalkoholowe 0.0% De-alcoholised Red
Opis
Wino bezalkoholowe uzyskuje się poprzez destylację i de-alkoholizację wina powstałego w wyniku tradycyjnej winifikacji. Destylacja próżniowa, której poddawane są wina 00% Zaccagnini, pozwala uzyskać wino bez alkoholu poprzez podgrzanie do zaledwie 27 °C, w których w warunkach obniżonego ciśnienia odparowuje alkohol. Przy tak niewielkim wzroście temperatury wino zachowuje bukiet smakowy i aromatyczny. Technologia ta została wynaleziona na początku XX wieku przez Carla Junga i jest używana przez wielu producentów w Europie. Zarówno ten bardzo złożony proces, jak i jakość "bazy" wpływają na cenę wina, a im lepsza jakość wina przeznaczonego do de-alkoholizacji - tym lepszy efekt końcowy.
Świetne jako aperitif, doskonałe o każdej porze dnia pozwala beztrosko cieszyć się smakiem czerwonego wina.