Oliwa Extra Vergine Biologico Parco 0,75l
Opis
Mieszanka różnych typowo toskańskich odmian: Leccino, Frantoio, Pendolino i Moraiolo, które nadają oliwie intensywny i pełny smak.
Oferuje owocowe doznania oliwek zbieranych całkowicie na zielono, z ciekawymi odniesieniami do nut egzotycznych owoców (bananów) i innych świeżych owoców. Wyczuwalne bogate niuanse roślinne, z pomidorami, świeżymi migdałami i karczochami.
Harmonia, jaką wyraża w ustach, zaskakuje dzięki zrównoważonym nutom słodyczy, goryczy i pikantności. Na finiszu docenia się go za przyjemną percepcję i przyjemność mocnej nuty radicchio, świeżego orzecha włoskiego i różowego pieprzu, w
doskonałej fuzji z gorzkimi nutami cykorii i karczocha.
Zalecane zastosowanie do wszelkich zup, zwłaszcza typowych toskańskich jak ribollita czy zupa z czarnej kapusty, grillowanych mięs i warzyw. Doskonałe również do bardziej wyszukanych i intensywnie aromatyzowanych dań rybnych