
Producent
Cena
-
od
do

Azisa Zisola DOC Mazzei 2020

Rocznik: 2020
Pojemność: 750 ml
Zawartość alkoholu: 13%
Region: Sycylia
Grona: 85% Grillo, 15% Catarratto
Rodzaj: wytrawne
Barwa: biała
Beczka: nie
Producent: Mazzei
Azisa, słowo, od którego pochodzi nazwa Zisola, oznacza także „piękne”, przymiotnik, który jednym słowem opisuje charakter tego wina z winogron Grillo i odrobinę Catarratto.
Nuty aromatyczne, świeże, kwiatowe i cytrusowe, przyjemnie wytrawne i mineralne.
Najlepiej komponuje się z Lekkimi przystawkami, makaronami z owocami morza i grillowanymi warzywami.
Temp. serw. 8-10 stopni C
Dostępność: brak towaru
Grillo Sicilia 2020 D.O.C

Rocznik: 2020
Pojemność: 750 ml
Zawartość alkoholu: 12,5%
Region: Sycylia
Grona: 100% Grillo
Rodzaj: wytrawne
Barwa: biała
Beczka: nie
Producent: Principe di Butera
Barwa jasna słomkowa z zielonkawymi refleksami. Harmonijne, mineralne w smaku. W aromacie świeże nuty cytrusów, ananasa i marakui, z wyczuwalną miętą w tle.
Idealne do dań makaronowych i rybnych
Temp. serw. 10-12 stopni C
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Sicilia Noto Rosso Zisola DOC Mazzei 2018

Rocznik: 2018
Pojemność: 750 ml
Zawartość alkoholu: 14%
Region: Sycylia
Grona: 100% Nero d'Avola
Rodzaj: wytrawne
Barwa: czerwone
Beczka: 10 miesięcy
Producent: Mazzei
Zisola jest wytwarzana wyłącznie z tradycyjnych winorośli „Alberello” (krzaczastych) uprawianych w pobliżu Noto, wyjątkowego obszaru do produkcji wina. Bliskość morza i gleby bogatej w wapień pozwalają najlepiej zrównoważyć naturalną bujność Nero d'Avola z dużą świeżością i elegancją.
Dobrze zbudowane, owoce leśne i słoneczny smak skórki pomarańczy.
Sugestie kulinarne: Pikantne zupy rybne, pikantne dania z makaronu i ryżu, grillowane czerwone mięsa i warzywa.
Temp. serw. 16-18 stopni C
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Zibibbo Terre Siciliane 2019 IGT

Rocznik: 2019
Pojemność: 750 ml
Zawartość alkoholu: 12,5%
Region: Sycylia
Grona: 100% Zibibbo
Rodzaj: wytrawne
Barwa: biała
Beczka: nie
Producent: Itinera
Krystaliczna żółto słomkowa barwa z oliwkowymi refleksami. Aromaty tropikalnego melona i kandyzowanych owoców są wspierane przez intensywne mango, kiwi i wiciokrzew, które odnajdujemy w smaku. Naturalna kwasowość zapewnia strukturę i świeżość tego egzotycznego, słonecznego wina.
Najlepiej komponuje się z owocami morza, sushi, świeżymi serami.
Temp. serw. 8-10 stopni C
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny