Salami Napoli w Kawałku 250g
Opis
Klasyczna wędlina dojrzewająca Napoli z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, o tradycyjnej recepturze wywodzącej się z regionu Kampania. Historycznie Salame Napoli uważane było za towar na tyle cenny, że często wręczano je nawet jako honorarium i spożywano podczas uroczystości , świąt i rocznic. Salami o średnim stopniu zmielenia, łagodnym smaku i delikatnym aromacie, dojrzewające ok. 60-80 dni, formowane zazwyczaj w kształt cylindra i obwiązywane sznurkiem. Produkowane z najlepszych kawałków chudego mięsa wieprzowego: łopatki, uda, karkówki i polędwicy i doprawiane czarnym pieprzem, gałką muszkatołową, aromatem lekkiego podwędzania. Wędlina wyprodukowana w regionie Lacjum, na podstawie oryginalnej receptury z Kampanii. Mięso do produkcji wędliny pochodzi z terytorium Unii Europejskiej.
Produkt sprzedawany w kawałku