
Nduja di Spilinga 200g
Opis
Słynna włoska 'Nduja di Spilinga to kalabryjski specjał o miękkiej strukturze. Produkuje się ją z mięsa wieprzowego zmielonego z ostrą papryką peperoncino (papryczka kalabryjska), dzięki czemu nabiera ona charakterystycznego ognistego posmaku. Mocny i pikantny smak jest typowy dla południowego regionu Włoch, z którego 'Nduja di Spilinga pochodzi.
'Nduja idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek lub jako dodatek / baza do sosów. Kawałek 'nduji wystarczy rozgnieść i dodać do rondelka, a wtedy rozpuści się i stworzy gęsty sos, który znakomicie smakuje w połączeniu z makaronem. Duża ilość papryki peperoncino wpływa na ostrość 'nduji kalabryjskiej, którą można w odpowiedni sposób wykorzystać w swoich daniach. Może być też używana jako dodatek do pizzy.