

Guanciale Policzki Wieprzowe 0,2kg

Policzek wieprzowy to wędzona słonina z części policzkowej, która w składzie jest podobna do boczku, jednak charakteryzuje się nieco innym smakiem oraz nieco twardszą konsystencją. Policzek marynowany jest w soli i pieprzu, po czym dojrzewa przez 3 miesiące. Tradycyjny produkt z regionu Lazio.
Można spożywać go na surowo, jako dodatek do kanapek. Jednak jego prawdziwym przeznaczeniem są sosy bazujące na cebuli, pomidorach oraz papryczce chili. Idealnie nadaje się do sosu Amatriciana i Carbonara.
Skład: policzek wieprzowy, sól, przyprawy, aromaty naturalne. Nie zawiera glutenu, nie zawiera laktozy.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Nduja di Spilinga 200g

Słynna włoska 'Nduja di Spilinga to kalabryjski specjał o miękkiej strukturze. Produkuje się ją z mięsa wieprzowego zmielonego z ostrą papryką peperoncino (papryczka kalabryjska), dzięki czemu nabiera ona charakterystycznego ognistego posmaku. Mocny i pikantny smak jest typowy dla południowego regionu Włoch, z którego 'Nduja di Spilinga pochodzi.
'Nduja idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek lub jako dodatek / baza do sosów. Kawałek 'nduji wystarczy rozgnieść i dodać do rondelka, a wtedy rozpuści się i stworzy gęsty sos, który znakomicie smakuje w połączeniu z makaronem. Duża ilość papryki peperoncino wpływa na ostrość 'nduji kalabryjskiej, którą można w odpowiedni sposób wykorzystać w swoich daniach. Może być też używana jako dodatek do pizzy.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pancetta affumicata 200g

Pancetta affumicata to dojrzewający wędzony boczek wieprzowy. Tradycyjna włoska pancetta jest jedną z najbardziej popularnych włoskich wędlin wieprzowych, która najpierw poddawana jest soleniu, a następnie wędzeniu. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i niezrównanym aromatem.
Nadaje się do wielu różnorodnych zastosowań w kuchni, w tym przygotowywania sosów do makaronów m.in. carbonary. Włoski wędzony boczek pancetta doskonale smakuje z chlebem, focaccią lub panini. Dla podkreślenia smaku dodawany jest również do zup, delikatnych mięs i makaronów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Salami Cacciatorini Baby Sycylia 100g

Sycylijskie mini salami, idealne na śniadaniową mono porcję. Drobno zmielone, łagodne i aromatyczne. Czysta wieprzowina bez mleka i pochodnych. Produkt bez dodatku GLUTENU.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Salami Napoli w Kawałku 250g

Klasyczna wędlina dojrzewająca Napoli z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, o tradycyjnej recepturze wywodzącej się z regionu Kampania. Historycznie Salame Napoli uważane było za towar na tyle cenny, że często wręczano je nawet jako honorarium i spożywano podczas uroczystości , świąt i rocznic. Salami o średnim stopniu zmielenia, łagodnym smaku i delikatnym aromacie, dojrzewające ok. 60-80 dni, formowane zazwyczaj w kształt cylindra i obwiązywane sznurkiem. Produkowane z najlepszych kawałków chudego mięsa wieprzowego: łopatki, uda, karkówki i polędwicy i doprawiane czarnym pieprzem, gałką muszkatołową, aromatem lekkiego podwędzania. Wędlina wyprodukowana w regionie Lacjum, na podstawie oryginalnej receptury z Kampanii. Mięso do produkcji wędliny pochodzi z terytorium Unii Europejskiej.
Produkt sprzedawany w kawałku
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Salami Spianata Pikantne w Kawałku 250g

Specjał z regionu Kalabria. Włoskie pikantne salami dojrzewające z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego z dodatkiem włoskiej papryczki peperoncino, dojrzewające 50/70 dni. Ostra papryczka peperoncino, bardzo lubiana i rozpowszechniona w południowych regionach Włoch, nadaje spianacie charakterystyczny czerwony kolor i bardzo pikantny, ale dobrze zbilansowany smak. Polecana dla smakoszy, którzy doceniają pikantne smaki.
Produkt sprzedawany w kawałku 250g.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Salami truflowe 200g

Salami aromatyzowane truflą.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, cukry, przyprawy i aromaty.
Nie zawiera laktozy i glutenu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Salsiccia Stagionato Dolce 200g

SALSICCIA STAGIONATO
- toskańska kiełbaska długo dojrzewająca
- wytwarzana z wieprzpwiny
- łagodna
- Skład: mięso wieprzowe, sól, przyprawy
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Salsiccia Stagionato Piccante 200g

SALSICCIA STAGIONATO
- toskańska kiełbaska długo dojrzewająca
- wytwarzana z wieprzpwiny
- lekko pikantna
- Skład: mięso wieprzowe, sól, przyprawy
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Salsiccia Surowa 350g

Salsiccia Brugnolo jest typową, włoską, surową kiełbasą o szerokim zastosowaniu, produkowana głównie z mięsa wieprzowego. Nadaje potrawom swoistego smaku. Najczęściej dodawana do różnego rodzaju past, risotto oraz sosów. Można ją również serwować z grilla na chrupkim pieczywie.
Pakowana hermetycznie w kawałkach około 350g.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słonina Lardo in conca 150g

Słonina z włoskich tusz wieprzowych. Sposób jej przygotowania pochodzi z czasów, kiedy to mężczyźni pracujący w kamieniołomach Toskanii przechowywali słoninę w wydrążonych marmurowych skałach. Smak i proces sezonowania zawdzięcza szczególnym właściwościom węglanu wapnia zawartego w skałach. Posolone mięso umieszczane jest w marmurowych pojemnikach z przyprawami (m.in. czarny pieprz, cynamon, kolendra, goździki, rozmaryn, czosnek). Dojrzewa przynajmniej 6 miesięcy. Produkt aromatyczny i delikatny.
Pokrojona w cieniutkie plasterki stanowi doskonały dodatek do grzanek, focacci, pizzy gourmet bez sosu pomidorowego oraz do polenty podawanej na ciepło. Doskonale nadaje się również na deskę wędlin.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny